SCP Vakfı

 Ali Dönmez»



 Yaşadığımız şehirde hatta yaşadığımız ülkede hatta ve hatta yaşadığımız gezegende insani özellikleri olmayan zararlı ya da zararsız, çirkin görünümlü veya güzel görünümlü varlıkların, eşyaların, tanımlanamayan cisimlerin aramızda özgürce bulunduğu bir dünya düşünsenize. Sizce bunu insanlar normal karşılayabilir mi? Kimseye bir zararları olmayan sokak hayvanlarını bile hor gören insanın bu durumu pek normal karşılayacağını düşünmüyorum ki zararlı varlıkların aramızda gezmesi tabi ki normal karşılanacak bir durum değil. İşte bu vakfın kurgulanış sebeplerinden biri de budur:  SCP Vakfı

 Öncelikle şunu belirtmek isterim ki SCP Vakfı kurgusal bir örgüttür. SCP'nin açılımı, Special Containment Procedures yani Özel Muhafaza Yönetmelikleri olmakla birlikte Güvence Altına Al, Muhafaza Et, Koru'' olarak çevirebileceğimiz ''Secure, Contain, Protect'' şeklindeki sloganına da yöneliktir. Bu vakıf normal olarak nitelendiremeyeceğimiz varlıkları, eşyaları hatta garip davranışlar gösteren bir insanı gerek onları insanlardan korumak gerekse insanları onlardan korumak adına kontrol altında tutan bir vakıftır. Kontrol altında tutulan ‘şeylere’ SCP denilmektedir. Şeyler dedim
çünkü aklınıza gelebilecek anormal olan her şey bu vakfın kontrolü altındadır. SCP’ler kendi aralarında kategorilere ayrılır. Bu kategoriler daha çok SCP’nin yarattığı tehlikeye göre değil de onların muhafaza edilebilme düzeyine göre belirlenir. Şimdi bu kategorilere bir göz atalım.

SAFE
 Yeteri kadar iyi anlaşılmış, güvenilir bir şekilde saklanabilen SCP’lerin girdiği sınıftır. Bu kategorideki olmak SCP’nin tehlikeli olmadığı anlamına gelmez. Sadece güzel bir şekilde tam anlamıyla muhafaza edilmiştir.

EUCLİD
 Yeteri kadar anlaşılmamış, muhafaza edilmesi için yeteri kadar kaynak bulunmayan ve yapacakları öngörülemeyen genellikle kendi iradesi olan ancak yüksek seviyede tehdit içermeyen SCP’leri barındıran sınıftır. En yaygın sınıftır. 

KETER
 Muhafaza edilmesi oldukça zor olan ve geniş kapsamlı saklanma prosedürleri karmaşık olan SCP’lerin yer aldığı sınıftır. Bir SCP’nin bu sınıfa dahil olması onun tehlike içerdiğini göstermez. Sadece elde
yeteri veri yoktur yeterli veri olmaması da bir bakıma onu tehlikeliymiş gibi gösterir çünkü ne yapacağı tahmin edilemeyen bir varlıktır.

THAUMİEL
 Vakfın diğer SCP’leri muhafaza etmek için kullandığı SCP’lerdir. Yani bu sınıfa mensup olanlar vakıf tarafından yeterince iyi tanınmıştır.

NEUTRALİZED
 Kazayla veya kasten yok edilmiş ya da etkisiz hale getirilmiş SCP’lerdir. Bu sınıfın mensuplarının anomali durumları ortadan kalkmıştır.

 Bu SCP’lerin muhafaza edilmesinde, yakalanmasında veya bakımlarında en ön saflarda ‘D sınıfı personel’ adı verilen ölüme mahkum edilmiş mahkumlar görev alır. Yani düşünün adamların zaten kaybedecek bir şeyleri yok. Yoksa hangi ruh hastaları böyle bir oluşum içerisinde yer alır ki?

 SCP Vakfına genel bir bakış attık. Bu vakfı bir nevi ileri düzey tımarhane, hapishane yada koruyucu aile olarak düşünsek yeridir. Tek fark sadece canlı varlıklar değil cansız varlıklar hatta varlığı bilinmeyen şeylerde buralarda bulunur. İlerleyen yazılarımda en çok bilinen SCP’ler hakkında ayrıntılı bilgiler vereceğim. Ve gerçekten bu vakfın kurgusal bir vakıf olduğunu göz ardı ederek okuyanlar için tüyler ürpertici tipler de karşımıza çıkacaktır.