SCP-072

 Ali Dönmez


Geceler; kimileri için uykusuz kimileri içinse film izlemek için en güzel zamandır. Geceyi evde geçirenler ne yapıyorlarsa yapsınlar gece evde olanların vazgeçilmezidir yatak. Her halükarda geceleri onun üzerinde vakit geçiririz. Peki ya yatağımızda vakit geçirirken yalnız mıyız? Artık korku filmleri için bile modası geçmiş olan yatak altı yaratıklarının varlığına ne demeli? Bu varlıklar üzerinde sohbete geçersek işin içinden çıkamayız sanırım. Bizi şuan ilgilendiren tek varlık bir gölge. Şimdi SCP-072’yi tanıyalım.
SCP serimizin ikinci yazısında sizlere kolları 9 metreye kadar uzanan bir gölge olan SCP-072’den bahsedeceğim. Serinin ilk yazısında SCP Vakfının ne olduğundan bahsetmiştim. Bu yazıyı daha iyi algılayabilmeniz adına önce “SCP Vakfı” yazımı okumanızı tavsiye ederim. SCP-072 Euclid sınıfına ait bir varlıktır. Bu varlık Amerika’nın Michigan eyaletinde bir apartman dairesindeki yatağın altında keşfedilmiştir. Bu varlık yazıya başlamadan öncede belirttiğim gibi kolları 9 metreye kadar uzayan bir gölgedir. Bir kişi gelip bu yatakta yatmaya kalkarsa yaptığı hatayı fark edene kadar sanırım aramızdan ayrılmış olur ayrılmamış olsa bile ayrılmış olmayı diler. Yatağın altındaki bu gölge yatağa yatan kişinin önce uyumasını bekler. Uyuduktan sonra insanlar derin uykudayken onların rüyalarına girebilme veya uyku felci geçirtmek gibi marifetlere sahip olduğu bilinir. Uyuyan kişi ayağını yorgandan dışarı çıkardığı anda bu gölge önce kişinin ayaklarına hafifçe vurur veya dürter. Ve daha sonra tırnaklarını çıkararak kişinin ayağını ve bacaklarını ağrıtıcı darbelerle çizmeye başlar. Kişi acıyı fazlasıyla hisseder fakat ne bağırabilir ne hareket edebilir ne de onunla savaşabilir.
Bu SCP’nin kategorisi Safe’den Euclid’e alınmıştır. Demek ki sonradan bir güvenlik açığı ortaya çıkmış. Belki de sadece bir yatakla sınırlı değil artık. Belki de tutulduğu yerden çıkmayı başardı. Ondan korunmak için belki de en çok atmasını istediğiniz kişiden gelecek olan bir “İyi Geceler” mesajıdır :) Uyumadan önce dişlerinizi fırçalamayı ve gelecek olan bu mesajı okumayı ihmal etmeyiniz.
Herkese iyi uykular :)